Duurzame Mobiliteit

De wereld om ons heen verandert in rap tempo. Duurzaamheid is ‘The next economy’. Veel organisaties en overheden willen duurzamer, maar hoe? Gewoon Doen!

Elektrisch vervoer
Veel transportmiddelen zijn in de laatste 10 jaar ‘elektrisch’ geworden. Nederland loopt weliswaar voorop met de verduurzaming van het wagenpark, maar elektrisch rijden is nu nog maar voor een klein deel van de bevolking weggelegd. Dit gaat in de komende jaren veranderen. Nieuwe, goedkopere, automodellen komen beschikbaar. De landelijke overheid maakt daarnaast ook het particuliere bezit van de elektrische auto steeds beter bereikbaar.  Overheden staan voor keuzes als het gaat om het faciliteren van elektrisch autorijden voor de inwoners. Bedrijven en organisaties moeten op economische gronden wagenparken beheren en vervangen. Niet elke organisatie beschikt over de juiste informatie om de goede beleidskeuzes te kunnen maken. DoMobility helpt overheden, bedrijven en organisaties die stappen willen of moeten maken op het gebied van elektrisch vervoer. Dit kan zijn het adviseren van besturen over het plaatsen van laadpalen, het adviseren over laadpaallocaties of ondersteuning bij aanbesteding van laadpaalconcessies. Ook het aanvragen, maken en/of uitvoeren van benodigde (verkeers)besluiten behoort tot de mogelijkheden.

E-bike en Speedpedellec
De e-bike is in de laatste 10 jaar razend populair geworden. De fiets is niet meer exclusief voor ouderen. Ook onder schoolgaande jeugd wint de e-bike aan populariteit. Onder forensen wint de speedpedellec, de elektrische fiets die tot wel 45 km/h kan, aan populariteit. De fietsafstanden worden groter en het tempo gaat omhoog. De fiets gaat de concurrentie aan met de auto en het openbaar vervoer. Uiteraard een positieve ontwikkeling, maar het brengt ook zorgen mee over de verkeersveiligheid. De verwachting is dat met deze ontwikkeling het aantal verkeersslachtoffers onder fietsers gaat stijgen. Het zorgt er voor dat wegbeheerders met een andere blik naar het fietsnetwerk moeten kijken. Graag kijk ik met u mee naar het fietsroutenetwerk in uw gebied. Ik doe dat met een breed perspectief en kijk verder dan alleen naar de infrastructuur. Vaak kan met simpele en doeltreffende maatregelen de verkeersveiligheid en het comfort aanzienlijk worden verbeterd.

Gezond, Sportief en Duurzaam
Is uw organisatie toe aan wat meer beweging? Als enthousiaste fiets- en hardloopforens toon ik u de voordelen en kansen van sportief woon-werkvervoer voor u en uw organisatie. We vergelijken reistijden en reiskosten tussen verschillende vormen van vervoer. Ook de praktische zaken komen aan bod. Welke faciliteiten zijn er beschikbaar en noodzakelijk vanuit de werkgever? Hoe kan een marathontraining worden gecombineerd met forenzen? Dit vereist in sommige gevallen omdenken, maar uit eigen ervaring weet ik dat een positief verhaal bij kan dragen aan een mentaliteitsverandering en de stap uit de auto. Ik maak van uw medewerkers geen topsporters, maar de tijden van slechte excuses zijn wel voorbij!