DoMobility: Mijn drijfveren

De laatste weken is de start van DoMobility niet ongemerkt voorbij gegaan. Mijn website wordt steeds beter bekeken en ik krijg veel positieve reacties uit mijn netwerk. Dat is fijn om mee te krijgen en dat motiveert enorm. Veel mensen stellen de vraag wat me drijft om een eigen bedrijf te beginnen en dat terwijl ik als verkeerskundige fulltime actief ben bij  gemeente Midden- Delfland. Een eigen bedrijf begin je niet zomaar. Daar zit meestal een filosofie en een idee achter. Ik hoop kort duidelijk te maken wat mij drijft.

Ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit
Ik zie de wereld om ons heen in rap tempo veranderen. De elektrische auto en e-bike zijn bezig aan een enorme opmars die steeds meer merkbaar zal worden in het straatbeeld. Ik merk dat nog niet iedereen weet wat er nodig is om de ontwikkelingen bij te kunnen benen en te faciliteren. Vanwege mijn betrokkenheid bij Duurzame Mobiliteit in Midden-Delfland en in de MRDH heb ik de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgedaan en veel inspirerende mensen ontmoet die al langer bezig zijn met deze ontwikkeling. Het is een snel, innovatief en spannend onderdeel van de verkeerskunde waarvan de toekomst nog open ligt. Ik hoop met mijn kennis en enthousiasme meer mensen bewust te maken van de mogelijkheden op het gebied van duurzame mobiliteit.

Ambities en ondernemerschap
De eerste jaren na mijn studie stonden in het teken van ervaring opdoen en nog verder leren. De inhoud was, is en blijft voor mij het meest interessant. Ondernemen, Leiding geven of management stond tot voor kort niet bovenaan mijn lijst met ambities. Toch begon het te kriebelen. Ondernemerschap zit in de familie en mijn vader heeft ook een succesvolle onderneming opgezet en geleid. Het was dan ook niet vreemd dat bij mij ook de vraag op kwam waar mijn grenzen op dat vlak liggen. Het antwoord is nog niet bekend, maar ik kon de nieuwsgierigheid in ieder geval niet bedwingen.

Diepgang
Het is de aard van de opleiding en de meeste werkplekken om breed georiënteerd te zijn. De meeste verkeerskundigen weten van veel onderwerpen een beetje. Dat geldt zeker voor mij als allround verkeerskundige. Toch heeft een nieuwsgierig en leergierig persoon als ik  soms de behoefte aan meer kennis en diepgang op bepaalde thema’s. Met meer specialisatie wil ik bijdragen aan de ontwikkeling van het vakgebied richting de toekomst en het mooier maken van de wereld om ons heen.

No Comments

Post a Comment